Kipsate met Komkommer Salade

€0,00
Incl. btw
Niet op voorraad
Ingrediënten (voor 3-4 personen)
  • 1 pakje Lobo Sate kruidenmix (Pakket A)
  • Kipfilet ½ kg (17,5 oz)
  • Kokosmelk ¼ kopje (60 ml)

Dipsaus
  • 1 pakje Lobo Satesaus Mix (Pakket B)
  • Kokosmelk ¾ kopje (180 ml)
  • Plantaardige olie 3 eetlepels

Komkommer Salade
  • Azijn 4 eetlepels
  • Rietsuiker 5 eetlepels
  • Zout ¾ theelepel
  • Komkommer, chili en rode ui naar wens


Voorbereiding

• Reinig de kip en snijd het in dunne reepjes.
 Los Sate kruidenmix (Pakket A) in de kokosmelk en baggeren de kip erin. Laat het 1 uur marineren.
 Leg de gemarineerde kip op spies. Grill op matig vuur tot ze gaar.

Dipsaus

• Meng Satesaus Mix (Pakket B) in kokosmelk en 3 eetlepelsplantaardige olie.
 Breng het aan de kookVerlaag het vuur en roer 15 minuten.

Komkommer Salade

• Meng azijn, bruine suiker en zout samen.
• Zet op het fornuis tot de suiker volledig opgelost is. Laat het afkoelen.
 Snijd komkommer, peper en rode uiLeg het in een kom. Giet de dressing om te dienen.

Tips

• Voor extra malse kip, een nacht marineren in de koelkast.
• Laat de groenten in dressing niet te lang staanof ze zullen de knapperigheid verliezen.



Geen specificaties gevonden...
Geen reviews gevonden...
Recepten (27) | Voorgerecht (6)
Toevoegen »
Gebruik komma's om tags te scheiden.