Panang Curry

€0,00
Incl. btw
Niet op voorraad
Ingrediënten
300 gram rundvlees, varkenshaas of varkenshaas, in dunne plakjes
500 ml dikke kokosmelk - reserve 2 eetlepels (30 ml) te gebruiken als garnering
100 gram Panang currypasta
40 gram palmsuiker
2-3 eetlepels Thaise vissaus
1 grote wortel
7 kaffir limoenblaadjes - 3 in stukken gescheurd, waarbij de stam en 4fijngesneden
1/2 kopje verse basilicum blaadjes
1 grote rode chilipeper, in plakjes
4 eetlepels geroosterde gemalen pinda's (optioneel)

Voorbereiding
Leg de helft van de dikke kokosmelk in een wok en bak het 3-5 minutenvoortdurend roeren, tot de kokosolie begint te scheiden. Voeg dan de Panang currypasta toe en bak het 1-2 minuten. Zodra de pasta gaar is voeg het vlees toe en kook het tot de buitenkant van het vlees gaar is. Voeg dan de rest van de dikke kokosmelk toe en breng het aan de kook. Laat het sudderen en voeg de palmsuiker langs de kant van de wok toe, totdat hij smelt en voeg dan de vissaus en de kaffir lime bladeren stukken toe. Roer het door elkaar en voeg dan de helft van de basilicumblaadjes toe. Zet het vuur uit en voor het serveren garneer het met de gesnipperde kaffir lime bladeren, rode pepers, resterende basilicumblaadjes en de resterende kokosmelk.

Geen specificaties gevonden...
Geen reviews gevonden...
Hoofdgerecht (10) | Recepten (27)
Toevoegen »
Gebruik komma's om tags te scheiden.