Rode curry met kip en bamboescheuten

€0,00
Incl. btw
Niet op voorraad
Ingrediënten

1 blik Rode curry pasta
1 blik Kokosmelk
1-1 ½ pond. Kip, gesneden in 1/3 "-dikke plakken
3-4 limoenblaadjes, in tweeën gescheurd
1 blik bamboe schieten strips
1 el palmsuiker
2 el Thaise vissaus (Nam Pla)
1 kopje water
1 kopje los verpakt verse Thaise basilicum

Voorbereiding

Bak de rode curry pasta met een 1/2 blikje kokosmelk, in een pan tot het gaat geuren, met behulp van het midden-hoog vuur. Blijf roeren zodat het niet verbrandt, ongeveer 3 min.
Voeg rundvlees plakjes en kaffir-limoen stukken erbij. Roer tot alles goed vermengd is met kerrie saus en het vlees gaar is.
Voeg de rest van de kokosmelk en bamboescheuten toe. Voeg vervolgens het water toe en dan aan de kook brengen.
Zet het vuur matig-laag, en laat het sudderen voor ongeveer 15 minuten of tot het vlees gaar is.
Voeg palmsuiker en vissaus erbij. Roer dit goed door. Pas de smaak aan op uw eigen smaak. De saus mag niet vloeibaar en niet te dik zijn.
Voeg ten slotte Thaise basilicum blaadjes toe, en draai het vuur meteen uitOp die manier om de bladeren nog steeds het groene kleur laten behouden.


 
Geen specificaties gevonden...
Geen reviews gevonden...
Hoofdgerecht (10) | Recepten (27)
Toevoegen »
Gebruik komma's om tags te scheiden.