Som Tam (Groene Papaja Salade)

€0,00
Incl. btw
Niet op voorraad
Over Het recept
Thaise Papaya salade of Som Tam is populair in heel Zuidoost-Azië. Het is een frisse, gezonde salade die een combinatie van zoet, zuur, zout en pittig tot een harmonieus gerecht maakt. Het maken van Papaya Salade is meer een kunst dan een wetenschap, en u zult snel vestigen op u eigen balans van de ingrediënten om het te maken naar uw eigen smaak

Papaya salade heeft drie basistypen:
Som Tam Thai, die geroosterde pinda's vermengd in zich heeft. (dit recept)
Som Tam Bu, die ingelegd krabben gestampt in zich heeft.
Som Tam Lao, die het sap van ingemaakte modder-vis in zich heeft.
 
Mijn persoonlijke favoriet Papaya salade is Som Tam Lao en Som TamThai.
Papaya Salade moet echt worden voorbereid met behulp van een vijzelen stamper
 
Recept Info (voor: 1-2 personen)
Bereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten

Ingrediënten
1 teentje knoflook
2 Spaanse pepers - of zoveel als u wilt.
¼ kopje geroosterde pinda's
½ kop tomaten
½ kopje groene bonen
2 eetlepels limoensap
2 eetlepels palmsuiker
2 eetlepels vissaus
2 kopjes geraspte groene papaja

Voorbereiding
Shred groene papaja
schijfje tomaten
Hak de sperziebonen
schijfje Limoen

Koken
Doe knoflook en chili pepers in de vijzel, sla het in kleine stukjes
Voeg pinda's, sla het in kleine stukjes
Voeg palmsuiker, moet goed doorelkaar mengen
Voeg limoen, vissaus en stamp het tot het goed vermengt is
Voeg de groene papaja en groene bonen en meng het goed

Serveer
Garneer met geroosterde pinda's




Geen specificaties gevonden...
Geen reviews gevonden...
Recepten (27)
Toevoegen »
Gebruik komma's om tags te scheiden.