Thai Pumpkin Custard

€0,00
Incl. btw
Niet op voorraad
Ingrediënten

1 Japanse pompoen
10 kopjes water (stomen)
5 eieren
kop kokos Melk
1/3 kopje van Palm Sugar
Snufje zout
Snuifje kaneel
1 theelepel vanille-extract

Koken

Knip de pompoen net zoals u zou doen voor Halloween. Knip de bovenkant, verwijder alle zaadjes van de pompoen.
Kraak de eieren in een kom, voeg kokosmelk, zout, kaneel, vanille en palmsuiker toe. Roer goed tot de palmsuiker gemengd in het mengsel is.
Giet het mengsel in de pompoen.
Breng het water aan de kook in een stoompan. Plaats vervolgens de pompoen en de pompoen deksel in het stoommandje. Bedek de pompoen met het deksel. Zet de pompoen deksel in de stoommand aan de zijkant, zodat het kookt ook.
Plaats nu de korf op de stoompan en dek de mand met het deksel.
Stoom voor ongeveer 45 minuten.

Wanneer u denkt dat het tijd is, opent u de stoompan en prik met een vork in de vla om te controleren of het goed is. Als het lijkt op pap, moet het nog wat langer in de stoompan.
Neem de stoommand uit de stoompan en laat de pompoen afkoelen.
Als u klaar bent om te serveren, neem een mes en snijd een wig uit de pompoen net alsof het een taart is. De vla moet stevig genoeg zijn om op zichzelf te zijn en geen pap.

Alles kan je eten, de vla en de pompoen.



Geen specificaties gevonden...
Geen reviews gevonden...
Nagerecht (3) | Recepten (27)
Toevoegen »
Gebruik komma's om tags te scheiden.