Tom ka kai

€0,00
Incl. btw
Niet op voorraad

Tom Kha betekent "gekookte laos", dat is een verscheidenheid van gemberwortel en is het belangrijkste ingrediënt in dit recept. De soep heeft de belangrijkste smaak van laos en de kokosmelk wordt gebruikt om een milde, rijke en romige smaak te creëren. Een beetje limoensap maakt deze soep een perfecte combinatie van kruidig, zoet en zuur.
Thaise Kokos kippensoep is een gerecht uit het centrale deel van Thailand, maar diende in de Thaise restaurants over.

Recept Info 
Voor: 2-3 persoon
Bereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten

Ingrediënten
1 pak van Tom Kha Plakken
1 kipfilet
2 kopjes gesneden champignons
1 kop gesnipperde ui
1 blik kokosmelk
2 kopjes water
1 eetlepel limoensap
Cilantro voor de garnering

Voorbereiding

  • Snijd een ui in kleine stukjes 
  • Hak champignons in kleine stukjes 
  • Snijd de kip in plakjes ¼ inch

Koken

  • Je hebt een pot en zet de fornuis op hoog vuur 
  • Voeg water toe en Tom Kha plakken laat het sudderen voor 2 minuten 
  • Voeg de kokosmelk toe en laat nog 5 minuten. 
  • Voeg de kip en champignons en ui toe en laat het 5 minuten sudderen of tot de kip gaar is. 
  • Draai het vuur uit en voeg limoensap. 
  • De reden dat ik het limoensap toe te voegen aan het eind is, omdat de smaak van de limoen verloren gaat wanneer het is gekookt. Op deze manier kunt u proeven van de verse limoensap.

Dienen

  • Reserveer warm en garneer met koriander
Geen specificaties gevonden...
Geen reviews gevonden...
Recepten (27) | Voorgerecht (6)
Toevoegen »
Gebruik komma's om tags te scheiden.