Gefrituurd katvisvlees met groene mango (Yam pla duk foo)

In Thailand zou het worden gemaakt met meerval (een smakelijke riviervis) die populair is in Azië, omdat de textuur perfect is om te bakken. Kies een fijn vis textuur uit, om dit te kunnen maken.

Lees meer...
Artikelnummer: R002
Groene appel kan worden vervangen door groene mango. Serveer de salade op kamertemperatuur of koud.

 Ingrediënt
     200g meerval of andere witte visfilets
     500 ml plantaardige olie
     10g bloem
     100g geraspte groene mango of groene appel
     3 eetlepels cashewnoten
     Korianderblaadjes, om te garneren
    
Saus
     21/2 eetlepels vissaus
     2 eetlepels verse limoensap
     2 theelepels palmsuiker
     2 sjalotjes, gepeld en in plakjes gesneden
     1 rode chilipeper, in plakjes

Voorbereiding
Stroom de visfilets in een stomer voor ongeveer 10 minuten. Haal van het vuur af, dep ze droog met keukenpapier en gebruik een vork om de vis in stukjes te breken. Verhit de olie op medium vuur in een koekenpan, diep genoeg voor de olie om de vis te bakken.

Smeer de stukken vis door de bloem en frituur tot ze goudbruin zijn. Haal de vis uit de olie en laat ze uitlekken op keukenpapier. Garneer op de vis dunne plakjes mango en cashewnoten.

Om de saus te maken
Doe de vissaus, limoensap en palm suiker in een kom en roer tot de suiker is opgelost, voeg dan de shallets en chili erbij. Goed roeren, en giet het over de vis en mango salade. Strooi er overheen de cashewnoten, de korianderblaadjes en serveer.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen