ROYAL THAI - Sticky Rice 4,5 kg

ข้าวเหนียวหอมชนิดพิเศษ

Artikelnummer: 723
Thaise kleverige rijst, ook wel zoete rijst, is een korte korrel rijst, dat is kleverig (of plakkerig) als ze worden gekookt. Het is het hoofdvoedsel in de droogte-gevoelige noordoosten van Thailand, omdat het kan groeien zonder overstromingen het gebied, in tegenstelling tot jasmijn rijst.

Geniet en stoom kleefrijst in onze traditionele rijst stomer voor een heerlijke aanvulling op uw volgende Thaise maaltijd. Gezoet met palmsuiker en kokosmelk maakt een heerlijk dessert, vooral geserveerd met rijpe mango. Kleverige rijst is perfect voor het eten met je handen gerold in een kleine bal en gedoopt in kruidensauzen - zoals Green Papaya Salad sappen of gebotteld sweet chili saus. Geserveerd op deze manier met Thaise Kip van de barbecue is een beroemde geopend marketplace maaltijd.

De bereiding van kleverige rijst kan een beetje vreemd op het eerste gezicht, maar het is heel simpel. De easiet en meest waterdichte methode is de goedkope traditionele stomer gebruikt: een kegelvormige bamboemand rusten op een spuwbakje - vormige metalen pot gevuld met kokend water. Kleverige rijst moet vooraf worden geweekt vóór het koken: vier uur minimum of 's nachts. de geweekte rijst wordt in de kegelvormige korf, bedekt met een dekselhouder (die rust ongeveer 1 januari tot 1/2 cm de rijst in de mand) en pas vervolgens het kokende water in stoom gaar. Test door te drukken tussen je vingers-het moet nog steeds stevig maar niet hard. De werkelijke tijd is afhankelijk van de tijd geweekt en de leeftijd van de rijst.

Kleverige rijst is geschikt voor opname in een glutenvrij dieet.

Als u op te slaan van alle soorten rijst moet worden opgeslagen in een koele, droge plaats in de originele verpakking tot geopend. Storting op een luchtdichte verpakking eenmaal geopend. Gebruik maken van alle soorten rijst binnen één jaar na aankoop.
0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen